Συντελεστές

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής μπίρας στην Ελλάδα τιμά τον ηγετικό της ρόλο, συμμετέχοντας ενεργά στην κοινή προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη.

Με κεντρικό σύνθημα «Παράγουμε ένα καλύτερο Αύριο», η εταιρία υλοποιεί μία στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας ως έναν από τους βασικούς της πυλώνες την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων, δεδομένου ότι το νερό αποτελεί και μία από τις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή των προϊόντων της.

Εφαρμόζοντας αυτή τη στρατηγική, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 20% την τελευταία δεκαετία και συνεχίζει να στοχεύει ακόμα υψηλότερα. Για την επίτευξη του στόχου της, επί σειρά ετών η εταιρεία πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση του μηχανολογικού της εξοπλισμού και τη βελτίωση των διαδικασιών της.

Το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο», αποτελεί τη νέα μεγάλη πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με στόχο τον σχεδιασμό λύσεων για τη μετάβαση σε ένα περισσότερο βιώσιμο τρόπο διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα εστιάζει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το πλέον ελλειμματικό υδατικό διαμέρισμα στον ελλαδικό χώρο σήμερα, όπου η εταιρεία έχει έντονη παρουσία μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας που υλοποιεί. Πιο συγκεκριμένα κάθε χρόνο συνεργάζεται με περίπου 800 Θεσσαλούς παραγωγούς που καλλιεργούν με βυνοποιήσιμο κριθάρι περίπου 35.000 στρέμματα γης για να αξιοποιηθεί στην παράγωγη των προϊόντων της.

Διαβάστε περισσότερα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Tην επιστημονική ευθύνη και τεκμηρίωση του Προγράμματος «Νερό για το Αύριο» έχει η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Φοίβη Κουντούρη, η οποία υποστηρίζεται από πολυμελή ομάδα ερευνητών.

Η επιστημονική ομάδα εξειδικεύεται σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και οικονομικών του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και της ενέργειας. Στο πλαίσιο του ερευνητικού της έργου, έχει αναπτύξει και εφαρμόσει τεκμηριωμένα, καινοτόμα, διεπιστημονικά ανθρωποκεντρικά συστήματα για τη βιώσιμη αλληλεπίδραση μεταξύ φύσης, κοινωνίας και οικονομίας.

Κατά την υλοποίηση του Προγράμματος «Νερό για το Αύριο», η επιστημονική ομάδα εφαρμόζει την ολοκληρωμένη μεθοδολογία για τον Καινοτόμο Μετασχηματισμό Συστημάτων (Systems Innovation Approach), με στόχο την ενεργή εμπλοκή των παραγωγικών και θεσμικών εταίρων σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού των λύσεων που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης των υδατικών πόρων στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα.

Γνωρίστε τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ

Λογότυπο Νίκαιας